2016. június 5., vasárnap

Fallout, játék a 3. világháború után

Fallout világháború rajz
TV-képernyő a 3. világháború után.

Az apokalipszis után is van élet?

A Fallout nevű játksorozatot az Interplay Entertainment, Black Isle Studios, Micro Forté, Bethesda Softworks és az Obsidian Entertainment készítette el. A játék a 3. világháború utáni, amerikai atomtélben játszódik, a kihalt földön. A játék népszerűségére jellemző, hogy az 1997-ben elkészített első részt még három követe, az utolsó 2015-ben jelent meg.

A számítógépes játék program története során a következő platformokon volt elérhető: DOS, Windows, OS X, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox, Xbox 360, Xbox One.

A játék sajátossága, hogy bár a 3. világháború utáni, poszt apokaliptikus nagyon távoli jövőben játszódik, hangulata és stílusa a XX. század 40-50-es éveiben uralkodó tömegkultúrájának retro-futurisztikus stílusában készült el.

A marketingesek és dizájner stratégák tanácsai nyomán a virtuális világ szabadon bejárható, a feladatokat teljesen autonóm módon, saját akaratunk szerinti sorrendben oldhatjuk meg.

A Fallout játékban a harmadik világháború 2077. október 23-án tör ki. Az ENSZ megszűnik, az USA elfoglalja Kanadát, Euróba harcol Ázsiával, Kína pedig elfoglalja Alaszkát.

Érdekesség, hogy 2015-ben megjelent a Fallout Shelter Android és iOS operációs rendszerekre, okostelefon és tablet felhasználók számára.

 Fallout, játék a 3. világháború utáni elképzelt világot kelti életre. Fontosabb kulcsszavak: 3. világháború, játék, Fallout, retro-futurisztikus, PC-játék, Android.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése