2016. június 19., vasárnap

Dekázni is lehet a Facebook Messengerben

Facebook Messenger SMS foci
Mssenger-ben is lehet focizni

SMS küldés, sakk, kosárlabda és futballt is elrejtettek


A számítógépes játékok megjelenésével nagyjából egy idős a rejtett funkciók programozása. A programozók viccből, poénból vagy valamilyen egyéb, a programozással kapcsolatos okból elrejtenek saját készítésű programkódokat egy-egy nagyobb programban.

A Facebook Messenger-re az SMS küldés és fogadás funkció integrálása miatt figyeltünk fel, és ezzel kapcsolatban derülnek ki érdekes újdonságok.

A Windows 95-ben is volt már elrejtett repülőgép szimulátor. A Microsoft Office Excel programban kellet egy bizonyos kódot beírni, hogy a meglehetősen egyszerű játék a képernyőre kerüljön. A játékban, a megfelelő irányba repülve elérhettünk egy szigetet, ahol a programozók saját maguknak állítottak emléket.

A Facebook Messenger szolgáltatásban, ahogyan a lentebb ajánlott posztban is írják, sakkot és kosárlabdát rejtettek el az Applikáció készítői. Emellett egy érdekes dekázós játékot is találtunk. A kosárlabda játékhoz hasonlóan lehet a dekázást is előhívni. Küldjünk bármelyik ismerősünknek egy focilabda piktogramot, utána pedig érintsük meg azt, megjelenik a dekázós focis játék. A játékmenet meglehetősen egyszerű, a futball labdát úgy kell a képernyőn tartani, hogy megérintjük, ilyenkor ugrik egyet. Az érintések számát a program rangsorolja.
Dekázni is lehet a Facebook Messengerben, ha éppen ahhoz van kedvünk. A Facebook Messenger programban rejtett játékok találhatóak és marketing megfontolásból SMS küldésre is alkalmas lett, de az Európa-bajnokság a közösségi oldalon is hódít. További érdekes témák: Messenger, SMS küldés, applikáció, játék, Facebook, sakk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése