2016. június 17., péntek

A Facebook mint a digitális társadalom eszköze

Digitális életmód X, Y, Z generáció
A digitális generáció életmódja

A digitális nemzedékek összemosódtak


A X, Y és Z generáció tagjai, a digitális nemzedékek már felnőnek. Egyre több digitális bennszülöttnek van gyermeke, tehát közöttük már nincs akkora digitális szakadék. Míg korábban az internettől és az internetes eszközöktől bizonyos esetekben tiltották a gyerekeket, most ezek akár a fegyelmezés eszközévé is válhatnak.

A Facebook mint fegyelmező eszköz

A XXI. században a szülők nem tiltják gyermekeiket a WEB 2.0 használatától, sőt azokat ők maguk is többféle módon használják, kihasználják. Nem egyedüli eset, hogy a szülők a gyerek facebook oldalán posztolja ki a rossz tanulmányi eredményeket, ezzel megszégyenítve a tanulót.

A szülők különféle programokkal kémkednek a gyerek internet-használati szokásai felől, bár ezek az eszközök hatékonyan ellenőrizhetővé teszik a gyereket, jogi aggályokat is felvetnek.

A gyermekek mozgásának behatárolása, a levéltitok megsértése büntetendő cselekedet is lehet.

A generációs szakadékok eltűntek, a digitális társadalom egyre jobban használja és kihasználja az internet nyújtotta pozitív lehetőségeket. A gyerekek tanításába és hétköznapjaiba belefolyik a legújabb technológia nyújtotta pedagógiai lehetőség. A fejlődés ezen a szinten nem áll meg.

 A Facebook mint a digitális társadalom eszköze, melyen használ kicsi és nagy ember. Az Y generáció gyermekeinek is született már gyermeke, így a különböző generációk képviselői egyaránt digitális bennszülöttek, akik használják az internetet és minden olyan eszközt, mellyel megkönnyíthetik életüket. A legfontosabb kifejezések: x generáció, Y generáció, z generáció, nemzedék, digitális, web 2.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése